Francouzská gastronomie

22.02.2013 00:00

Ve čtvrtek 21.2. jsme se sešli poprvé v našich nových prostorách, které se nacházejí ve Středisku volného času v Mostě. Všem se nám moc líbily a děkujeme tímto SVČ za nabídku spolupráce!

 

Setkání bylo tentokrát na téma FRANCOUZSKÁ GASTRONOMIE. Naše členka, paní Jiřina Dvořáková, si připravila velice zajímavou přednášku, ve které nám představila typická jídla a pití jednotlivých regionů Francie. Její prezentace byla ve francouzštině, doprovázena fotografiemi z jejích vlastních cest a barvitým vyprávěním zážitků. Během prezentace jsme měli možnost ochutnat i francouzské speciality, jako např. sladko-slané sušenky, typické pro Bretagne a Normandii, vyrobené naší milou paní Dvořákovou. Za celou přípravu a prezentaci mockrát děkujeme!

 

Pro druhou část setkání připravil náš člen, pan Alois Malý, poznávací kvíz o Francii, ve kterém jsme měli možnost si, rovněž ve francouzštině, připomenout základní informace o Francii a zároveň se dozvědět novépoznatky. Pro vítěze byla připravena malá odměnaJ Děkujeme za přípravu a za organizaci!

 

Setkání bylo jako vždy moc příjemné a odehrálo se v přátelském duchu. Těšíme se na naše další, které bude již u příležitosti Dnů Frankofonie v březnu. Neoficiální verze programu je v tuto chvíli k dispozici na našich webových stránkách.